ATR Discussion Forums Homepage
Forum Home Forum Home > ATR Discussion Forums > Flight1 ATR Technical Support
  New Posts New Posts RSS Feed - [WINDOWS 7] PLEASE LIST YOUR ATR ISSUES HERE
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

[WINDOWS 7] PLEASE LIST YOUR ATR ISSUES HERE

 Post Reply Post Reply Page  <1 789
Author
Message
pomak249 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: May-20-2006
Location: United Kingdom
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pomak249 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: April-01-2015 at 3:24am
This is really quite simple!

Ensure FSX is in its own folder outside of program files (mines in M:\FLIGHTSIMULATORX), I have the old boxed version for FS2004/FS9 so install that to your FSX folder, then install the FSX update, followed by SP3.

Delete the ATRConfig shortcut on your desktop as this will be the old FS2004 version, replace it with the one found in the flight1 ATR 72-500 folder in FSX.

Job done!!

Contrary to whats been suggested here about bad support - it has always been known that FSX is to be installed outside of the programs folder!!

Mick

PS, I didnt even turn off my AV (Avast free btw), Firewall or anything.
ROLL - 92 DEGREES PORT YAW!
Back to Top
pomak249 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: May-20-2006
Location: United Kingdom
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pomak249 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: April-01-2015 at 4:15am
UPDATE TO ABOVE! A BIT OF HUMBLE PIE!!

I note this method creates duplicate Flight1ATR 72-500 folders? One in FSX/Simobject/Airplanes and One created in FSX/Aircraft?

The one in FSX/Aircraft appears to be the old FS2004 install and textomatic adds repaints here but not in the FSX/Simobjects/Airplanes...?

The FSX/Aircraft/Flight1 ATR 72-500 holds the old ATRConfig.

SUPPORT? Which one do we keep? All or just the one? I tried deleting the older FSX/Aircraft/Flight1 ATR 72-500 folder but it threw my FSX into meltdown.

Noticed load times greatly increased too??
ROLL - 92 DEGREES PORT YAW!
Back to Top
pomak249 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: May-20-2006
Location: United Kingdom
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pomak249 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: April-02-2015 at 8:14am
UPDATE!

My fault entirely I hadnt read ther install instructions and missed the 'fake' FS9 set up - D'OH!!
ROLL - 92 DEGREES PORT YAW!
Back to Top
Bulldog_rsa View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: May-22-2015
Location: South Africa
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bulldog_rsa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: May-24-2015 at 5:57am
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">I have just purchased ATR72-500 and have installed.
I7-2.8Ghz
Win 7 x86 Ultimate SP1
8GB Rame
Nvidia Gforce GTS250

FSX Gold Edition SP2

After installation of the ATR72-500; the aircraft loads, but none of the guages or textures load.  The VC cockpit is a light blue colour with all the controls ie. yoke and throttle quadrant all visible, but no guages.  From external view, just a light blue coloured aircraft.

Am running other add-on aircraft such as Feelthere/Wilco 737 Pilot in Command as well as Carenado Mega-Pack HD aircraft, and this works 100%.

Please advise how to fix the problem.

Thank you.
Bruce


Back to Top
Jeff Smith View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Joined: November-01-2004
Points: 687
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jeff Smith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: May-25-2015 at 12:23pm
Hello Bruce,

Are you running FSX with Direct X 10 Preview?
Jeff Smith - Flight1 Sales / Support
Back to Top
FlyingAxx View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: January-29-2012
Points: 31
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FlyingAxx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: July-11-2015 at 12:45pm
Well, to make everything running I had to do even more.

When updating from my old CD-Version to SP1a I got the trouble that SP1 worked well with one exception: it did not react on the state settings "Cold and Dark" and "Ready for Boarding" as the bird always booted with running engines. Vice versa this function worked with SP1a, but I wasn't able neither to load flighplans in the FMC nor to store them.

Finally I found out by looking closer into the file F1ATRB.dll (in the Gauge folder) with Notepad++ that in the SP1-version a string "Flight One Software\Flight One ATR 72-500\Flightplans" appeared which looked in SP1a like that "Flight1\Flight One ATR 72-500\Flightplans". As such folder didn't exist in my installation after the update, I produced it first in my FS-root with no avail and finally in my "[user]\documents\...". Now everything  looks just fine".
Regards,
Axel
Back to Top
aguinaldo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: July-27-2011
Location: USA
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aguinaldo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: August-16-2015 at 3:17pm
Overhead panel button hardly works. Most of the time is hard to press it. Windows7
Back to Top
chriszoepound View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: July-22-2016
Location: Spain
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chriszoepound Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: July-22-2016 at 9:51pm
Hello.. My issue with the F1 ATR is this. Everytime.. I select the ATR 72..FSX doesnt crash to desktop...but it immediately closes itself.. This has never happened to me until this last time ive reinstalled the F1 ATR after a Windows 7 reformatting( done by professionals).

I am using a 3 day old reformatted install of Windows 7 Home Premium SP1 32bit and I am using FSX Acceleration with the Boxed/CD version of the F1 ATR with SP3(from fs9) + FSX F1 ATR SP1 installed. I have an AMD E2-3000M processor with Radeon 6380 graphics card. All my Microsoft Visual Studio c++ versions installed are x86.. which is the only type that would install without problems...and they havent given me any problems..

chriszoe
Back to Top
Jeff Smith View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Joined: November-01-2004
Points: 687
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jeff Smith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: July-25-2016 at 1:27pm
Originally posted by chriszoepound chriszoepound wrote:

Hello.. My issue with the F1 ATR is this. Everytime.. I select the ATR 72..FSX doesnt crash to desktop...but it immediately closes itself.. This has never happened to me until this last time ive reinstalled the F1 ATR after a Windows 7 reformatting( done by professionals).

I am using a 3 day old reformatted install of Windows 7 Home Premium SP1 32bit and I am using FSX Acceleration with the Boxed/CD version of the F1 ATR with SP3(from fs9) + FSX F1 ATR SP1 installed. I have an AMD E2-3000M processor with Radeon 6380 graphics card. All my Microsoft Visual Studio c++ versions installed are x86.. which is the only type that would install without problems...and they havent given me any problems..


Where is your FSX installed?

Did you install FSX and the ATR as an administrator?

For Win 7/Vista tips and recommendations please click on the link below:


Jeff Smith - Flight1 Sales / Support
Back to Top
Dylstar12 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: August-02-2016
Location: Brisbane
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dylstar12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: August-02-2016 at 2:01am
I recently brought the F1 ATR and had a first few days working fine, now it just freezes and crashes my sim, have reinstalled multiple times, and still nothing, got in it last night and it crashed.

Anyone know a fix?
Back to Top
Jeff Smith View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Joined: November-01-2004
Points: 687
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jeff Smith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: August-03-2016 at 3:53pm
Hello Dylstar12,

Have you done as I suggested above your post?
Jeff Smith - Flight1 Sales / Support
Back to Top
voolivre View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: March-24-2017
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote voolivre Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: March-24-2017 at 8:21am
Please HELP :

Run-time error '429'

Active-X component can't create object. (?????)



Back to Top
Jeff Smith View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Joined: November-01-2004
Points: 687
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jeff Smith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: March-31-2017 at 6:21pm
Hello,

If you are having a 429 or 339 error, the following thread should help you out...
http://www.simforums.com/forums/errors-429-or-339-invalid-license-fix_topic16664.html
Jeff Smith - Flight1 Sales / Support
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 789
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.079 seconds.